1. Kentia palme
Det er ikke uden grund, at kentiapalmen er blevet valgt som månedens stueplante i januar. Viften af slanke, grønne stængler og blade giver et godt fyldt hjørne, uden at planten ser lidt kolossal eller klodset ud – noget af en lettelse efter det massive juletræ. Personligt kan jeg bedst lide den raffinerede skønhed, når den kombineres med naturlige materialer som rattan og træ med hvid som baggrundsfarve. Hvad der også er rart, er, at planten næppe kan gå i stykker. Og den kan også vokse på mørkere steder.

2. Alocasia zebrina
Alocasia-familien er en efter mit eget hjerte: De slanke høje stængler er dækket af få, men store blade. Afhængigt af sorten er bladene friskgrønne, udstyret med markante årer, tilspidsede til en skarp spids eller af XL-størrelse. Den smukkeste, efter min mening, er Alocasia zebrina. Bladene er ret neutrale, men de zebrastribede stængler tiltrækker al opmærksomheden til sig selv. På en hvid eller grå væg skiller de usædvanlige stængler sig endnu mere ud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *