En blodbøg er et glimrende valg til en have, da den er alsidig, tåler de fleste jordbundsforhold og har skarpe, spidse knopper. Blodbøgeblomster om foråret og efteråret er kobberagtige i nuancen og er ovale omkransede med silkebrune hår. Disse smukke planter er eneboende, hvilket betyder, at han- og hunblomster vokser sammen i par og bæres på lange stilke.

En blodbøg er en dyrket variant af en almindelig bøg. Mens blodbøgen ofte er kobberfarvet, er den ikke hjemmehørende i Nordamerika. Blodbøg har tæt, ovalt til pyramideformet løv og vokser til 15 til 20 meter i højden. Den ultimative højde er 30 meter, og de kan endda vokse vildt. Blodbøg er et godt valg til en hæk, da den tåler mange jordtyper og er et nemt træ, der kræver lidt vedligeholdelse.

 

Atropurpurea-gruppen består af flere arter, herunder blodbøg

 

Disse træer er opkaldt efter deres kobberrøde løv. Ud over deres lilla løv bliver de nogle gange omtalt som “lilla bøg” eller “atropunicea”. De vokser under de samme forhold som andre træer i samme familie, men har tydelige forskelle, der gør dem ideelle til hække og andre landskabsformål.

Barken på en europæisk bøg er meget regenerativ, og dens løv indeholder en overflod af vildtføde. Fugle og mus glæder sig over dens frø og blade. Bøgetræets bark bruges ofte til madlavning. Træet er også en god kilde til brændsel. Nogle bøgenødder blev endda ristet og lavet til kaffe. Dette træ er et smukt landskabstræ, der tiltrækker opmærksomhed på afstand. Løvet bliver dybt lilla om efteråret og giver din have en unik atmosfære. Besøg vores hjemmeside for mere information.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *